Interview Rob Maessen
Ontdek
onze
lichtkoepels

Interview met directeur-eigenaar Rob Maessen

In 2022 heeft Flowlight een order ontvangen voor de levering van 6.000 m2 dakplaten in Denemarken voor het prestigieuze Fehmarnbelt-project. De komende jaren wordt er een 18 kilometer lange weg- en spoorwegtunnel gebouwd tussen Duitsland en Denemarken. Aan de Deense kant komt een fabriek waar de 200 meter lange prefab betonnen tunnelelementen worden geproduceerd.

Algemeen directeur Rob Maessen vertelt: “Wij leveren de daglichtoplossing voor deze productielocatie. Het is een megaproject waar we een maand of drie werk aan hebben. We zijn erg trots dat wij ook bij mogen dragen aan de bouw van ’s werelds langste afgezonken tunnel.”

De dakplaten voor de Deense fabriek worden allemaal geproduceerd in de eigen Flowlight productielocatie in Hoensbroek. Daar werkt een team van engineers continu aan innovaties, nieuwe producties en maatwerk oplossingen. Flowlight werkt met drie verschillende types transparante dakplaten. De Victory is een sterke, lichtdoorlatende dakplaat die in iedere gewenste dikte verkrijgbaar is. De Vision dakplaat is de oplossing voor wie extra isolatiewaarde wenst, maar geen licht wil verliezen. Doordat Flowlight een verticale isolatie heeft ontwikkeld, blijft de lichtopbrengst met de Vision dakplaat volledig gewaarborgd. “Dat is zeer bijzonder, met deze kwaliteit zijn wij uniek”, vertelt Rob. Wanneer er sprake is van een onbekende of onregelmatige gordingmaat, bijvoorbeeld bij een dakrenovatie, dan zijn de Flowlight PPC dakpanelen de beste keuze. 

Maessen: “We ontwerpen en produceren alles in eigen beheer. Daardoor zijn we flexibel en kunnen we met hele korte levertijden werken. We kunnen alle soorten profielen aanbieden. We hebben echt voor ieder profiel een passende oplossing.”

Social media
Contact

Flowlight® B.V.
De Koumen 148
6433 KE  Hoensbroek
Nederland

kvk: 14067386
tel.: +31 45 577 8008
fax: +31 45 565 1450
mail: info@flowlight.nl

© Flowlight B.V.  /  privacyverklaring  /  algemene voorwaarden

Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt