Referenties
Specialist in
lichtdoorlatende
dakpanelen

Referenties

Wij doen elke dag ons beste om mooie producten te maken. Hierover kunnen wij u veel vertellen. Eigenlijk kunnen onze klanten dat nog beter. Daarom hebben wij onze klanten gevraagd of wij hun logo mogen delen op onze site.
Een tevreden klant zegt meer dan 1.000 woorden.

Projecten

Flowlight levert haar unieke producten aan meer dan 600 bedrijven uit 19 landen in heel Europa. Voor projecten in de hele wereld. Niet altijd weten wij de projecten. Onderstaand een weergave van de projecten, waarin onze klanten onze producten hebben verwerkt.

Fehmarnbelt-tunnel

In 2022 heeft Flowlight 6.000 m2 dakpanelen geleverd in Denemarken voor het prestigieuze Fehmarnbelt-project. De komende jaren wordt er een 18 kilometer lange weg- en spoorwegtunnel gebouwd tussen Duitsland en Denemarken. Het wordt de langste afgezonken tunnel ter wereld en de langste tunnel voor zowel weg- als spoorverkeer.

Intersprint Moerdijk

Van Service Bouw Plus kwam de vraag of Flowlight kon meedenken aan een oplossing om een lichtstraat te ontwikkelen met de eis dat de lichtstraat niet zou wegsmelten voordat de temperatuur zo hoog zou oplopen dat de sprinklerkoppen kapot zouden springen.

Euroseat Alkmaar

.Een project van 36 lichtstraten met een oppervlakte van 276 m2. De unieke schakeling zorgt voor een indrukwekkende lengte van 15 meter per lichtstraat! Perfect passend op de profilering van Joris Ide ECOroof. Prachtig om te zien, en ook nog eens zeer duurzaam.

Interview met directeur-eigenaar Rob Maessen

In 2022 heeft Flowlight een order ontvangen voor de levering van 6.000 m2 dakplaten in Denemarken voor het prestigieuze Fehmarnbelt-project. De komende jaren wordt er een 18 kilometer lange weg- en spoorwegtunnel gebouwd tussen Duitsland en Denemarken. Aan de Deense kant komt een fabriek waar de 200 meter lange prefab betonnen tunnelelementen worden geproduceerd.

Algemeen directeur Rob Maessen vertelt: “Wij leveren de daglichtoplossing voor deze productielocatie. Het is een megaproject waar we een maand of drie werk aan hebben. We zijn erg trots dat wij ook bij mogen dragen aan de bouw van ’s werelds langste afgezonken tunnel.”

De dakplaten voor de Deense fabriek worden allemaal geproduceerd in de eigen Flowlight productielocatie in Hoensbroek. Daar werkt een team van engineers continu aan innovaties, nieuwe producties en maatwerk oplossingen. Flowlight werkt met drie verschillende types transparante dakplaten. De Victory is een sterke, lichtdoorlatende dakplaat die in iedere gewenste dikte verkrijgbaar is. De Vision dakplaat is de oplossing voor wie extra isolatiewaarde wenst, maar geen licht wil verliezen. Doordat Flowlight een verticale isolatie heeft ontwikkeld, blijft de lichtopbrengst met de Vision dakplaat volledig gewaarborgd. “Dat is zeer bijzonder, met deze kwaliteit zijn wij uniek”, vertelt Rob. Wanneer er sprake is van een onbekende of onregelmatige gordingmaat, bijvoorbeeld bij een dakrenovatie, dan zijn de Flowlight PPC dakpanelen de beste keuze. 

Maessen: “We ontwerpen en produceren alles in eigen beheer. Daardoor zijn we flexibel en kunnen we met hele korte levertijden werken. We kunnen alle soorten profielen aanbieden. We hebben echt voor ieder profiel een passende oplossing.”

Social media
Contact

Flowlight® B.V.
De Koumen 148
6433 KE  Hoensbroek
Nederland

kvk: 14067386
tel.: +31 45 577 8008
fax: +31 45 565 1450
mail: info@flowlight.nl

© Flowlight B.V.  /  privacyverklaring  /  algemene voorwaarden

Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt