Afwerkingen
De voordelen
van Flowlight®

Afwerkingen

Onze transparante dakpanelen zijn verkrijgbaar met verschillende toplagen voor extra isolatie of brandwering.

Omdat Flowlight zelf ontwikkelt én produceert is maatwerk geen enkel probleem. Heeft u afwijkende, specifieke wensen met betrekking tot maat, isolatiewaarde, kleur, sterkte, brandwering of lichtdoorlatendheid van uw lichtdoorlatende dakpanelen? We ontwikkelen graag een oplossing op maat!

Anti-Fire Topplaat

Flowlight lichtdoorlatende dakpanelen zijn nu ook verkrijgbaar met een brandwerende topplaat - brandklasse B roof (t1). Deze topplaat is brandvertragend en vliegvuurbestendig. Met behoud van bestendigheid en lichtdoorlatendheid.

Onze nieuwe Anti-Fire daglichtpanelen heeft Flowlight een officiële B roof (t1) klassering.

Wat is brandklasse B roof (t1)?

Deze brandklasse is een Europese klassering die garandeert dat een product vliegvuurbestendig en brandvertragend is. Deze brandklasse voorkomt de ontwikkeling van secundaire brandhaarden doordat de brandwerende kwaliteiten voorkomen dat de dakafdichting doorboord wordt of de brand zich aan het oppervlak verder kan verspreiden. 

Brandklasse B roof (t1) is een leidende norm in Nederland, België, Duitsland en de meeste Oost-Europese landen. Om de klasse te behalen wordt een uitgebreid testtraject doorlopen van een test met brandend hout, wind en straling.

De nieuwe brandwerende daglichtpanelen zijn uitermate geschikt voor bouwprojecten die te maken hebben met strikte veiligheidseisen en brandklasse B moeten of wensen te behalen. 

Flowlight Anti-Fire Topplaat

De AF topplaat is leverbaar voor alle typen Flowlight dakpanelen. De brandwerende topplaat gaat niet ten koste van de standaard hoge chemische en weersbestendigheid en natuurlijk gaan ook de transparantie en lichtdoorlatendheid van de panelen niet achteruit.

Acrylluz® Flow-blue

De kleur Flow-blue van Flowlight Acrylluz® thermo-lichtelementen geeft een positieve bijdrage aan het welzijn van de mens, maakt optimistisch, vermindert stress en bevordert alertheid. Het is gemaakt van glasvezel versterkt polyester acrylaat en zorgt voor een ongekende lichtspreiding (95%), waarmee ruimtes daglicht van een betere kwaliteit krijgen.

Laat onze lichtdoorlatende dakplaat voorzien van een Acrylluz afwerking voor meer medewerkerswelzijn.

Lichtdoorlatendheid

Acrylluz®, een beproefd lichtdoorlatend materiaal, speciaal ontworpen voor toetreding van daglicht via het dak. Door de samenstelling van deze thermoplastische plaat wordt een uitstekende diffusie van het licht (95%) bereikt. Daarmee krijgen ruimtes daglicht van een betere kwaliteit. 

Bestendigheid

Acrylluz® combineert de perfecte toetreding van schaduwvrij licht met een optimale weersbestendigheid in één product. Het biedt ook andere voordelen zoals hoge slagvastheid. Het is bovendien chemisch bestendig en vergroot daarmee de verwachte levensduur.

Multi-toepasbaar

Acrylluz® is geschikt voor toepassing in industriële daken, winkelcentra, hotels, sporthallen en andere gebouwen waarin natuurlijk daglicht gevraagd wordt. 

Lichtdiffusie

Acrylluz®, licht zonder schaduw, is een stap vooruit in de wereld van het daglicht. De eenvoudige montage en superieure eigenschappen maken dit product de nieuwe standaard voor lichtstraten. 

Met Acrylluz® zit het verschil in het dak - 10 jaar garantie

Social media
Contact

Flowlight® B.V.
De Koumen 148
6433 KE  Hoensbroek
Nederland

kvk: 14067386
tel.: +31 45 577 8008
fax: +31 45 565 1450
mail: info@flowlight.nl

© Flowlight B.V.  /  privacyverklaring  /  algemene voorwaarden

Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt